Jos Studeossa materiaalit hankitaan Edustoresta, materiaaleihin myös kirjaudutaan koulun käyttämän järjestelmän, kuten Classroomin, Edisonin, Airon, Pedanetin tai Moodlen, kautta. Studeo ei tällöin hallinnoi käyttäjätietoja. Jos ongelmasi siis koskee unohtunutta salasanaa tai lisenssejä, tulee sinun olla yhteydessä Edustoreen.

Opettaja ja oppilas kirjautuvat ensin koulun käyttämälle oppimisalustalle ja siirtyvät Studeon oppimateriaaliin oppimisalustalla löytyvää linkkiä tai Studeon ikonia klikkaamalla. Tässä välissä erillistä sisäänkirjautumista tai rekisteröitymistä ei tarvitse tehdä. Sisälle Studeoon kirjaudutaan aina koulun käyttämän oppimisalustan kautta, ei suoraan Studeon sivuilta.

Oppimateriaalin saa käyttöön, kun opettaja hakee Edustoresta linkin alustalle.

Aktiivinen kurssi syntyy automaattisesti, kun käyttäjä siirtyy ensimmäisen kerran linkin kautta Studeoon.

Toisin kuin suorassa Studeon käytössä, alakoulun opettaja ei luo opetusryhmää eikä luokkaa Studeon järjestelmässä eikä yläkoulun opettaja jaa oppilaille liittymisavaimia. Kaikki käyttöönottoon ja tunnuksiin liittyvä tehdään linkin kautta esimerkiksi Pedanetissa, Edisonissa, Airossa, Moodlessa ja Classroomissa.

Materiaalien käyttöönotto-ohjeet Edustoren kautta eri alustoilla löytyvät täältä: http://www.edustore.fi/. Tukea saat myös suoraan Edustoresta: http://www.edustore.fi/yhteystiedot.

Kaupunkien opetustoimet ovat yleensä järjestäneet oman tuen tai tukihenkilön Edustoren käytölle. Voitte tiedustella rehtoriltanne tai opetustoimelta, keneltä saa apua Edustoren käytössä.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?