Lukion oppimateriaalien osalta Edustore toimii ainostaan hankintapaikkana, kuten esim. Kirjavälitys. Lukiossa oppimateriaalien käyttö tapahtuu suoraan Studeon tunnuksilla tai MPASSid-kirjautumisen kautta eikä erillistä oppimisalustaa tarvita.

Jos Studeon perusopetuksen oppimateriaalit hankitaan Edustoresta, materiaaleihin kirjaudutaan koulun käyttämän järjestelmän, kuten Classroomin, Edisonin, Airon, Pedanetin tai Edustoreportaalin kautta. Studeo ei tällöin hallinnoi käyttäjätietoja. Jos ongelmasi siis koskee unohtunutta salasanaa tai lisenssejä, tulee sinun olla yhteydessä Edustoreen.

Opettaja ja oppilas kirjautuvat ensin koulun käyttämälle oppimisalustalle ja siirtyvät Studeon oppimateriaaliin oppimisalustalla löytyvää linkkiä tai Studeon ikonia klikkaamalla. Tässä välissä erillistä sisäänkirjautumista tai rekisteröitymistä ei tarvitse tehdä. Sisälle Studeoon kirjaudutaan aina koulun käyttämän oppimisalustan kautta, ei suoraan Studeon sivuilta.

Oppimateriaalin saa käyttöön, kun opettaja hakee Edustoresta linkin alustalle.

Aktiivinen ryhmä syntyy automaattisesti, kun käyttäjä siirtyy ensimmäisen kerran linkin kautta Studeoon.

Toisin kuin suorassa Studeon käytössä, opettaja ei jaa opiskelijoille liittymisavaimia. Kaikki käyttöönottoon ja tunnuksiin liittyvä tehdään linkin kautta esimerkiksi Pedanetissa, Edisonissa, Airossa, Moodlessa ja Classroomissa.

Materiaalien käyttöönotto-ohjeet Edustoren kautta eri alustoilla löytyvät täältä: http://www.edustore.fi/. Tukea saat myös suoraan Edustoresta: http://www.edustore.fi/yhteystiedot.

Kaupunkien opetustoimet ovat yleensä järjestäneet oman tuen tai tukihenkilön Edustoren käytölle. Voitte tiedustella rehtoriltanne tai opetustoimelta, keneltä teidän kunnassanne saa apua Edustoren käytössä.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?