Studeon oppimateriaaleilla voi järjestää sähköisiä kokeita ryhmille tai yksittäisille opiskelijoille. Kokeet luodaan kokeet-valikosta. Koetehtäviä voi tarkastella koetehtäväpankissa, jonne pääsee myös kokeet-valikon kautta. Kapeammalla näytöllä valikko löytyy oikeasta reunasta. Jos haluat hypätä suoraan tutkimaan, miten koe luodaan, pääset sinne tästä linkistä.

Jos olet käyttänyt Studeon kokeita vanhassa alustassa, näet tästä artikkelista, miten koetoiminnallisuus on muuttunut.

Kokeet kootaan yksittäisistä koetehtävistä. Koetehtävinä voi käyttää koepankin tehtäviä, omia koetehtäviä tai mitä tahansa oppimateriaaliin luvun tehtävää. Osassa Studeon lukion oppimateriaaleja on koetehtäväpankista löydettävissä myös abittikokeeseen ladattava tehtäväpaketti. Abittikokeen tulokset voi lisätä "Ulkopuolinen koe" -toiminnon kautta osaksi Studeon arviointia.

Kokeita voi:

  • ajastaa alkamaan tiettynä aikana,

  • järjestää kaikille tai kohdistaa ryhmille tai yksittäisille opiskelijoille,

  • kopioida ja muokata myöhempää käyttöä varten

  • rakentaa valmiista koetehtävistä, oppimateriaalin lukujen tehtävistä ja omista tehtävistä.

Tästä artikkelista löydät ohjevideon ja tarkemmat ohjeet kokeen luomiseen.

Koetehtäväpankki

Oppimateriaaleissa on koetehtäväpankki, johon on tuotettu runsaasti koetehtäviä. Koetehtäväpankkiin pääsee Kokeet-valikosta ja sieltä voi tarkastella koetehtäviä. Koetehtävät on jaoteltu useimmissa materiaaleissa kansioihin joko jakson tai tehtävätyypin perusteella. Koetta ei ole tarkoitus luoda koetehtäväpankista, eikä se ole mahdollista. Koe luodaan Kokeet-valikon Luo uusi koe-linkin kautta.

Kokeen kopioiminen

Valmiista kokeesta voi luoda kopioita ja käyttää niitä sellaisenaan tai muokattuna. Kokeesta luotua kopiota voit muokata eriyttävästi ja kohdistaa esimerkiksi yksittäiselle opiskelijalle tai joukolle opiskelijoita. Tästä ohjeesta näet, miten koe kopioidaan ryhmästä toiseen.

Kokeen järjestäminen

Koe avautuu näkyviin opiskelijalle määrittelemänäsi aikana. Se sulkeutuu opiskelijalta, kun hän lähettää kokeen tai kun kokeen määräaika päättyy. Opiskelijalle tulee ilmoitus kokeen alkamisajasta kotisivulle ryhmän kansilehteen, ryhmän etusivulle sekä arviointivalikon kokeet-sivulle.

Kokeen tekeminen opiskelijana

Opiskelija vastaa koetehtäviin haluamassaan järjestyksessä. Studeon järjestelmä tekee automaattitallennuksia, jolloin opiskelija voi vaihtaa tehtävästä toiseen vapaasti. Kun hän on valmis, hän lähettää valmiin kokeen opettajalle, eikä pääse enää muokkaamaan sitä, ellei koetta erikseen avata uudestaan.

Kokeen tarkistaminen

Opettaja tarkistaa kokeen, arvioi tehtävät ja palauttaa sen arvioituna opiskelijoille. Opiskelijat näkevät sen jälkeen tulokset ja tehtävien vastaukset, jos opettaja on näin kokeen asetuksissa sallinut.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?