Käyttäjän kotisivu (Ryhmäni-sivu)

Kotisivulta löydät kaikki käyttämäsi oppimateriaalit. Meneillään olevat ryhmät -välilehdellä näkyvät ne ryhmät, joilla on käytössä aktiivinen oppimateriaali. Piilotetut ryhmät -välilehdelle voi siirtää ne ryhmät, jotka eivät enää ole aktiivisia.

Voit liittyä uuteen ryhmään syöttämällä liittymisavaimen sivulla olevaan kenttään.


Ryhmien kansilehdet

Ryhmän laatasta näet kansikuvan alla ajankohtaisia ilmoituksia ja ratasvalikon, josta voit myös piilottaa ryhmän piilotettuihin ryhmiin.

Kynäikonia klikkaamalla pääset tehtävälistaukseen. Tehtävälistassa näet sinulle annetut tehtävät. Pääset tekemään tehtäviä klikkaamalla tehtävää listalla.

Ryhmien siirtäminen piilotettuihin ryhmiin

Kun et enää käytä aktiivisesti kyseistä materiaalia, voit siirtää kotisivulta piilotetut ryhmät -välilehdelle. Huomioi, että siirtämisellä ei ole vaikutusta mihinkään. Oppimateriaali vain siirtyy etusivultasi toiselle sivulle pois aktiiviesti käytössä olevien ryhmien näkymästä.

Piilottaminen tapahtuu klikkaamalla ryhmän ratasvalikkoa kotisivulla ja valitsemalla sieltä "Piilota". Vastaavasti ryhmän voi palauttaa kotisivun näkymään klikkaamalla piilotetut ryhmät -näkymässä ratasvalikosta "Palauta".


Ryhmän etusivu

Klikkaamalla käyttöönotetun oppimateriaalin laattaa, pääset ryhmän etusivulle.

Etusivulla näet ilmoituksia opettajan antamista tehtävistä, tulevista kokeista ja vertaisarvioinneista. Näet myös ilmoitustaulun, jonne opettaja on saattanut kirjoittaa sinulle viestejä.

Perustuu oppimateriaaleihin -laatikosta näet kyseisen oppimateriaalin tai oppimateriaalit alkuperäisessä muodossa, jos opettaja on tehnyt niihin jotain muutoksia.

Lataa pdf-napista saat ladattua koneellesi pdf-tiedoston oppimateriaalista. Voit valita, näkyykö pdf-tiedostossa sisällön lisäksi tehtävät, opettajan opas, sisällysluettelo, lisätietolaatikot, upotetut sisällöt ja kuvat.

Sivun yläpalkki

Sivun yläpalkki on näkyvillä aina, riippumatta siitä, missä osassa oppimateriaalia olet.

  • Ryhmän nimi on aina näkyvissä ja siitä pääset ryhmän etusivulle.

  • Arviointi-valikosta pääset kattavasti tarkastelemaan suorituksiasi tehtävien, kokeiden, vertaisarviointien ja itsearviointien osalta. Sieltä löydät myös osaamismerkit.

  • Kaikki muistiinpanot -valikosta näet eri lukuihin tekemäsi muistiinpanot sekä alleviivaukset ja niihin luodut kommentit.

  • Keskustelut-sivu näyttää kaikki ryhmän keskustelut kootusti.


Sisällysluettelo

Sisällysluettelo näkyy aina ryhmän etusivulla oikeassa reunassa ja valikon kautta sinne pääsee myös vasemman yläkulman ikonia klikkaamalla:

Saat sisällysluettelon myös pysymään vasemmassa reunassa klikkaamalla "nastaa" sisällysluettelon oikeassa yläkulmassa:


Sisältösivut

Pääset liikkumaan sivulta toiselle vasemmalla ylhäällä olevien nuolinappien avulla. Sisältösivut rakentuvat yhdestä tai kahdesta palstasta käyttäjän valinnan mukaan. Kahden palstan ratkaisussa sisällöt näkyvät aina vasemmalla palstalla ja oikealle palstalle voi valita näkyviin tavoitteet, tehtävät, itsearvioinnin, muistion, keskustelut ja opettajalla myös opettajan oppaan. Kielissä oikealle voi usein valita myös luvun sanastot.

Voit valita oikean palkin elementit (esim. tehtävät tai muistion) näkymään koko ruudun näkymässä. Rastista saat suljettua oikean palkin elementit pois näkyvistä niin, että voit keskittyä pelkkien sisältöjen lukemiseen.


Kun käytät sisältöjä, voit valita kolmen eri tilan välillä: lukutila, merkintätila tai kuuntelutila. Löydät yläpalkista napin, jolla voit valita tilan. Tilan valinta on teknisistä syistä tarpeen. Kuuntelun tekstin näyttö ja merkintätyökalun käyttö voivat aiheuttaa samanaikaisesti käytettynä ongelmia. Valitse napista, haluatko pelkästään lukea, myös merkitä vai kuunnella sisältöjä.


Eriyttävät sisällöt ja lisätiedot

Sisällöistä löytyy usein avautuvia lisätietolaatikoita sekä informaatiota esittäviä värillisiä laatikoita (kuvassa yhteenveto-laatikko). Sisällön alaosassa löytyy mahdollisesti opettajan omaa sisältöä joko kaikille ryhmille, jotka käyttävät samaa oppimateriaalia (Opettajan oma sisältö) tai vain kyseiselle ryhmälle (Ryhmän yhteinen sisältö). Myös opiskelija voi tuottaa sisältöä Ryhmän yhteinen sisältö -osioon, jos opettaja niin pyytää.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?