Registrera dig först som Studeo-användande lärare, om du inte redan gjort det. Du kan också använda MPASS-identifiering om du i din kommun har den möjligheten. När du har loggat i med dina lärarkoder, hittar du samtliga publicerade läromedel i Studeo med Läromedelknappen, "bokhyllan", i vänstra marginalbalken:

Observera här möjligheten att kombinera flera läromedel eller arrangera om innehållsförteckningen innen en grupp skapas.

  1. Använd gärna sökvillkoren uppe på skärmen för att hitta de läromedel du vill undersöka eller aktivera. Klicka på läromedlet.

  2. Klicka på "Ta i bruk för gruppen".

  3. Mata in den centrala informationen om gruppen i de fält som öppnas. Du kan i ett senare skede ändra på det ifyllda om du vill.

    Du kan bland annat redan här bestämma om de studerande ska se svar på uppgifterna genast de lämnats in. Observera raden "Betoning av utvärdering". Alternativen ska tillsammans ha summan 100 %. Tryck till slut på Ny grupp.

    Du kan i ett senare skede förändra gruppens grundinställningar med en lilla pennan i den färdiga informationsrutan.

Du har nu skapat en ny grupp som studerande kan anmäla sig till. Det gör de genom att mata in anslutningsnyckeln. Dela ut nyckeln åt gruppens medlemmar till exempel via Wilma eller med hjälp av en epostlista.

När en studerande har fått nyckeln, kan hen ansluta sig till gruppen genom att fylla i den i rutan:

Också lärare kan ansluta sig till en kollegas grupp på det här sättet.

Om en studerande inte lyckas ansluta sig till gruppen kan man läsa artikeln En studerande kommer inte åt det av skolan införskaffade läromedlet

Löysitkö etsimäsi vastauksen?