Om en studerande inte kommer åt läromedlet i sin grupp då skolan centralt har skaffat användarrättigheter till materialet, kan problemet bero följande:

  1. Den studerande har fyllt i fel läroinrättning/skola i sin profil. Det måste man gå in på sin profil via ikonen

    i vänstra balken och korrigera felet där. Man kommer åt innehållet med hjälp av den lilla pennan i övre högra hörnet. Om en studerande har lyckats ta sig in i en grupp utan att komma åt läromedlet, måste läraren ta bort den studerande ur grupp. Sedan kan hen ansluta sig på nytt, med anslutningsnyckeln. Den här gången ska korrekt skola vara angiven.

  2. Den studerande har klickat på Jag betalar själv för läromedlet eller matat in en promokod i det formulär som öppnar sig i anslutningsskedet. Läraren måste nu ta bort den studerande ur gruppen. Sedan kan hen använda anslutningsnyckeln på nytt.

  3. Läraren kan ha aktiverat ett läromedel enligt fel läroplansversion. Äldre läromedel enligt GLP 2016 kan ha aktiverats, men skolan har skaffat rättigheter att använda material enligt LOPS 2021. (GLP - Gymnasiets läroplan-årtal). Läraren kan avaktivera och gömma den felaktiga versionen. Sedan tas den korrekta versionen i bruk. De studerande går igen med i gruppen med anslutningsnyckeln. Det är också möjligt att skolan skaffat licensrättigheter till läromedel med fel läroplan. Då ska man ta kontakt med [email protected]

Löysitkö etsimäsi vastauksen?