Mistä tahansa oppimateriaalista tai ryhmästä voi ladata omalle koneelleen PDF-version, jolloin oppimateriaalia voi opiskella myös ilman internet-yhteyttä. PDF-muotoisen oppimateriaalin voi halutessaan tulostaa. Myös opiskelija voi itse ladata itselleen PDF-version oppimateriaalista. Muistathan, että Studeon online-materiaaleihin tehdään aktiivisesti päivityksiä ja korjauksia. Siksi esimerkiksi PDF-tiedostoissa olevat ulkoiset linkit saattavat vanhentua. Ajantasaisin materiaali on aina saatavilla Studeon oppimisalustalla.

Lataa PDF-painike löytyy jokaisen oman ryhmäsi etusivun yläreunasta. Vieressä on PDF-jono-painike, josta pääset aiemmin eri oppimateriaaleista muodostamiisi PDF-tiedostoihin.

PDF-muunnin tarjoaa useita eri vaihtoehtoja, joilla voit rajata mitä asioita haluat mukaan ryhmästä luotavaan PDF-versioon. Kannattaa ladata vain ne osiot, joita tarvitset, tällöin PDF-tiedosto ei kasva kohtuuttoman suureksi. Huomioithan, että ladatessasi PDF-versiota tulostettavaksi opiskelijalle, opettajan opas ja mallivastaukset tulee jättää pois valinnasta. Jos useampi Studeon käyttäjä on lataamassa PDF-tiedostoa samaan aikaan, siirtyy PDF-pyyntösi jonoon. Näet Lataa PDF -ikkunan yläreunasta, kuinka monta tiedostoa jonossa on ennen sinua.

Kun olet klikannut painiketta Luo PDF, siirryt jonotusnäkymään. Jos PDF-tiedoston muodostumista odottaessasi siirryt pois sivulta, pääset PDF-jono -näkymään takaisin klikkaamalla ryhmän etusivulla PDF-jono-painiketta. Ikkunan tila-sarakkeesta näet milloin PDF-tiedostosi on valmis. Riippuen valitsemastasi laajuudesta, kestää tiedoston muodostaminen joitakin minuutteja. Näytä kaikki -painikkeesta näet aiemmin eri materiaaleista luomasi PDF-tiedostot. Tiedostot näkyvät jonossa ja ne ovat ladattavissa alustalta 4 päivän ajan. Tämän jälkeen ne poistetaan alustalta ja sinun tulee luoda pdf uudestaan. Näin toimitaan siksi, että materiaalit päivittyvät jatkuvasti eikä vanhentuneita pdf-tiedostoja kannata säilyttää alustalla pitkiä aikoja. Koska säilytysaika on kuitenkin useamman päivän, voit jättää pdf:n muodostumaan esimerkiksi yön tai viikonlopun yli, jos jonossa on paljon muita ennen sinua.

Kun PDF-tiedostosi on valmis, ilmestyy tila-sarakkeen oikealle puolelle Näytä-painike. Klikkaamalla painiketta hiiren vasemmalla nappulalla, avautuu PDF-tiedosto siihen sovellukseen, jolla niitä tietokoneellasi oletusarvoisesti käsittelet. Voit myös klikata painiketta hiiren oikealla nappulalla ja ladata tiedoston suoraan koneellesi.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?