Käyttäjän kotisivu

Kotisivulta löydät kaikki käytössäsi olevat oppimateriaalit. Ryhmäni -välilehdellä näkyvät ne ryhmät, joilla on käytössä aktiivinen oppimateriaali. Piilotetut ryhmät -välilehdelle voi siirtää ne ryhmät, jotka eivät enää ole aktiivisia.

Voit ottaa oppimateriaalin käyttöön syöttämällä opettajaltasi saatava liittymisavain oikealla olevaan kenttään. Liittymisavain ohjaa sinut oikeaan oppimateriaaliin ja oikeaan ryhmään.

Oppimateriaalikorttien alla näkyy myös, jos sinulle on annettu tehtäviä tai jos koe on tulossa. Klikkaamalla Tehtävät tai Koe -linkkiä, pääset suoraan tehtävään tai kokeeseen, jos koe on alkanut.

Oppimateriaalin piilottaminen kotisivulta

Kun et enää käytä aktiivisesti kyseistä oppimateriaalia, sen voi siirtää kotisivulta piilotetut ryhmät -välilehdelle. Toiminto ainoastaan poistaa materiaalin etusivun näkymästä. Sitä voi siis edelleen käyttää ja tehtäviin voi edelleen vastata.

Piilottaminen tapahtuu klikkaamalla ryhmän ratasvalikkoa kotisivulla ja valitsemalla sieltä "Piilota". Vastaavasti ryhmän voi palauttaa kotisivun näkymään klikkaamalla piilotetut ryhmät -näkymässä ratasvalikosta "Palauta".

Ryhmän etusivu

Kun klikkaat oppimateriaalin nimeä kotisivulla, pääset kyseisen ryhmän etusivulle.

Etusivun yläpalkista pääset arviointisivuille, muistiinpanoihisi ja ryhmän keskusteluihin.

Vasemmassa reunassa näkyy sisällysluettelo (kolme viivaa ja kaksi pistettä), joka on aina näkyvissä, kuten myös muu yläpalkki. Oppimateriaalin nimeä klikkaamalla pääset aina takaisin etusivulle. Arviointivalikosta pääset tarkastelemaan:

  • kaikkia tehtäväksi annettuja tehtäviä

  • kokonaisedistymistä ja edistymistä eri tyyppisissä tehtävissä (taidot, tasot)

  • kokeita

  • itsearviointeja

  • ryhmän vertaisarviointeja

  • opettajan antamia arvosanoja

  • osaamismerkkejä.

Vasemmalla olevassa sisällysluettelossa näkyy kursivoituna ja kirjanmerkillä se luku, jossa olet viimeksi käynyt.

Sivulla näet myös ilmoitustaulun, jonne opettaja on saattanut lisätä erilaista tietoa opinnoista tai esimerkiksi linkkejä videokokouksiin.

Tehtävät, kokeet ja vertaisarviointi -laatikoista näet tehtävänannot, tuleva kokeet ja mahdolliset vertaisarviointitehtävät. Niistä pääset myös suoraan esimerkiksi tekemään annettuja tehtäviä.

Perustuu oppimateriaaleihin -laatikosta näet oppimateriaalin alkuperäisen version. On mahdollista, että opettaja on vaihtanut sisällön järjestystä, piilottanut lukuja tai yhdistänyt eri oppimateriaaleja toisiinsa. Sinun on mahdollista siis tarkastella oppimateriaalia alkuperäisessä muodossaan.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?