Jos selaimen automaattikääntäjä on asetettu kääntämään tekstit automaattisesti, saattaa se sotkea Studeon oppimateriaalien sisällön ja teksti voi näyttää sekavalta. Teksti saatetaan kääntää myös suomesta suomeksi. Kääntäjä saattaa aktivoitua vaikka selain olisi asetettu olemaan kääntämättä tiettyä kieltä, tulkitessaan sivun lähdekielen väärin.

Tämän vuoksi selaimen automaattikääntäjä kannattaa kytkeä kokonaan pois päältä Studeon oppimisalustaa käytettäessä. Alta löydät kuvankaappaukset kääntäjän poiskytkemiseksi Chrome- ja Edge-selaimissa. Huomaathan, että sinun täytyy olla poiskytkennän aikana kirjautuneena Studeon alustalle.

Google kääntäjä, Chrome-selain, Windows 10

Ollessasi kirjautuneena Studeon oppimisalustaan, klikkaa Chrome-selaimessa ensin osoitepalkin oikean yläkulman kääntäjä-kuvaketta ja sen jälkeen kolmea pistettä. Valitse “Älä käännä tätä sivustoa”.


Bing kääntäjä, Edge-selain, Windows 10

Ollessasi kirjautuneena Studeon oppimisalustaan, klikkaa Edge-selaimessa ensin osoitepalkin oikean yläkulman kääntäjä-kuvaketta ja sen jälkeen Ei nyt -painikkeessa näkyvää pientä alassuin olevaa kolmiota. Valitse “Älä koskaan käännä tätä sivustoa”.

Firefox- ja Safari-selaimissa ei oletusarvoisesti ole automaattista kääntäjää. Jos olet asentanut selaimeesi jonkin lisäosan joka automaattisesti kääntää vieraskielisiä nettisivuja, saat sen pois päältä selaimen asetuksista.

Studeon oppimateriaalit ovat laadukkaita. Kaikki materiaali oikoluetaan ja tarkistetaan useasti ennen niiden julkaisua. Virheet ja puutteet materiaaleissa ovat hyvin harvinaisia, mutta niitä saattaa silloin tällöin löytyä. Opettajan käyttöliittymässä on virheiden raportoimiseksi erityinen palaute-nappi, jonka avulla palaute kohdentuu suoraan oikealle henkilölle kustannustiimissämme. Lue lisää palaute-napin käyttämisestä tästä artikkelista. Oppilaita kannustetaan raportoimaan havaitsemansa puutteet sisällöissä opettajiensa välityksellä.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?