Joskus oppilaan syöttämä vastausteksti tai opettajan itsensä luoma sisältö näyttää oudolta ja siinä voi esimerkiksi näkyä ylimääräisiä merkkejä. Sisältö voi myös jatkua tai "valua" vastauslaatikon ulkopuolelle ja vaikuttaa näin jopa koko käyttöliittymään.

Tämä johtuu siitä, että kopioitaessa tekstiä vastauslaatikkoon toisesta sovelluksesta tai selainikkunasta, on mukana siirtynyt myös erikoismerkkejä tai tekstin erikoisempia muotoiluja.


Kopioitaessa tekstiä tehtävän vastauslaatikkoon, on mukana siirtynyt muotoiluja, joita Studeo ei tue. Teksti jatkuu vastauslaatikon ulkopuolelle ja vastausta on hankalaa lukea, sillä käyttöliittymää joutuu vierittämään myös sivusuunnassa.

Muotoilujen siirtymisen tekstin mukana voi estää käyttämällä tekstiä liitettäessä näppäinyhdistelmää Ctrl + Shift + V (Windows) tai Command + Shift + V (Apple). Tekstin muotoilut voi myös poistaa vastauslaatikossa jälkikäteen, käyttämällä editointityökalujen "Poista muotoilu ja tyylit" -toimintoa.

Tekstin muotoilut tekstissä voi poistaa kahdella eri tavalla, joko liittämällä tekstin Ctrl + Shift + V -näppäinyhdistelmällä tai käyttämällä editointivalikon "Poista muotoilu" -toimintoa.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?