Det kan vara värt att berätta om åtminstone följande saker:
När man studerar innehållet i ett Studeo-läromedel kan Anteckningsverktyget och Markeringsverktyget vara ett mycket nyttiga hjälpmedel. Viktiga detaljer i texten kan då markeras och kommenteras. Markeringarna och understreckningarna lagras och kan tas fram med övre verktygsbalkens "Anteckningar".
Anteckningar kan användas på samma sätt som ett klassiskt häfte. Delar av läromedlet kan kopieras till anteckningarna, liksom också delar av artiklar och texter på webben. Vidare kan bilder, länkar och matematiska formler infogas. Det går också att bädda in videon och annat från olika källor, som Youtube eller Vimeo.
Det kan ibland vara bra att lyssna till texten i ett läromedel. (Möjligheten är inte aktiverad i alla läromedel). Det går att kombinera lyssnandet och läsandet av kapitel i läromedlen, vilket kan underlätta en koncentrerad inlärning.
Det kan nyttigt att följa med sina studieframgångar. Det sker via verktyget "Utvärdering" (övre verktygsbalken) och vidare "Sammanfattning". Här öppnas flera alternativ. Läraren kan ställa upp mål, som sedan kan nås medan undervisningen pågår. En studerande kan också ställa upp mål för sig själv inom olika delområden.
Självutvärdering är nyttigt i samband med det ställa upp mål för sig själv. Varje kapitel har en målbeskrivning som kan aktiveras bredvid texten.
Diskussioner kan användas till att kommentera innehåll och olika temaområden. Man kan också ställa frågor inom diskussionsforumet samt utväxla tankar och idéer. Både läraren och andra i gruppen kan vara aktiva och svara. Den verksamheten kan tas med som en del av studiearbetet.
Att svara på tilldelade uppgifter flitigt i jämn takt under hela undervisningsperioden, är en mycket viktig strategi. Det underlättar förberedandet när slutprov närmar sig.
Om något ytterligare borde nämnas, går det bra att kommentera via [email protected].