Oleellista vertaisarvioinnista

  • Tehtävä tulee olla annettu ensin tehtäväksi. Valikko ei ole aktiivinen ennen kuin tehtävään on vastattu.

  • Kaikkien vastaavien tulee olla vastannut tehtävään ennen kuin se annetaan vertaisarvioitavaksi. Mukaan ei enää pääse jälkikäteen, eikä ryhmiä voi jälkikäteen muokata.


Miten vertaisarviointi toimii?

Opettaja voi antaa tietyn tyyppisen tehtävän opiskelijoille vertaisarvioitavaksi. Studeon järjestelmä arpoo tehtävän tehneistä opiskelijoista halutun määrän tarkastajia tehtävälle. Tehtäviä arvioivia opiskelijoita ei ole mahdollista lisätä tai vaihtaa. Arviointi siis lukkiutuu, kun annat sen vertaisarvioitavaksi. Vertaisarvioinnin voi teettää seuraavista tehtävätyypeistä:

  • Vapaa tekstivastaus

  • Mediavastaus

  • Matemaattinen ratkaisu

Tehtävä annetaan vertaisarvioitavaksi, kun kaikki tehtävänannon saaneet ja vertaisarviointiin osallistuvat opiskelijat ovat siihen vastanneet. Vertaisarviointivalikko aktivoituu, kun vähintään kaksi opiskelijaa on vastannut tehtäväksin annettuun tai kohdistettuun tehtävään.

Tehtävä annetaan vertaisarvioitavaksi tehtävän ratasvalikosta tai Tehtävät-sivun kautta.

Näin annat tehtävän vertaisarvioitavaksi

  1. Anna tehtävä ensin normaaliin tapaan tehtäväksi ratasvalikosta.

  2. Odota, että kaikki vastaajat ovat tehtävään vastanneet. Vertaisarviointiin ei voi lisätä uusia opiskelijoita, koska kyseessä on anonyymi vertaisarviointi, johon voi vain kerran arpoa tarkastajia. Jos joku opiskelijoista palauttaa tehtävän sen jälkeen, kun olet antanut tehtävän vertaisarvioitavaksi, hän ei enää pääse mukaan arviointiin. Opettaja voi toki arvioida hänen vastauksensa erikseen.

  3. Valitse tehtävän ratasvalikosta anna vertaisarvioitavaksi. Huom! Tehtävän voi antaa vertaisarvioitavaksi myös Tehtävät-sivulta, tehtävän kohdalta ratasvalikosta.

  4. Valitse arvoivien opiskelijoiden määrä. Jos valitset 1, saa jokainen tehtävän tehnyt yhden anonyymin opiskelijan tehtävän arvioitavaksi. Jos valitset 2, saa jokainen kaksi eri tehtävää. Vertaisarvioitavaksi annetun tehtävän tunnistaa oranssista ihmisen pää kuvasta tehtävän numeron vieressä:

  5. Opiskelija saa etusivulleen kohtaan Vertaisarviointi ilmoituksen "Vertaispalautetta vaativat vastaukset" -kohtaan. Klikkaamalla tehtävän nimeä, hän pääsee tehtävään, josta hän pääsee arvioimaan tehtävää.

5. Opiskelija näkee harjoituksessa ilmoituksen vertaisarvioinnin tekemisestä. Opiskelija klikkaa linkkiä "Annettavat vertaisarvioinnit" -tekstin alla ja hän pääsee arvioimaan tehtävää.

Arvioidun tehtävän pisteet siirtyvät automaattisesti arvioituihin pisteisiin (5.11.2021 alkaen).

Löysitkö etsimäsi vastauksen?