Opiskelijoita voi jakaa pienryhmiin kahdella tavalla: Vertaisarviointi-toiminnolla ja kohdistamalla tehtäviä valmiiksi luoduille ryhmille.

Varsinaista Google Docs -tyyppistä, yhteistä kirjoittamista tarjoavaa ryhmätyökalua Studeon oppimateriaaleissa ei toistaiseksi ole. Suosittelemme Googlen ja Microsoftin työkalujen käyttöä yhteisöllisessä kirjoittamisessa, sillä niiden käytön oppiminen on oleellinen tietoyhteiskuntataito. Tehtävän voi tehdä Studeoon. Pilvipalveluihin tehdyn ryhmätehtävän voi jakaa linkin muodossa Studeon tehtävän vastauskenttään.

Vertaisarvioinnin ryhmäjaot

Kun opiskelijat työskentelevät ryhmissä, he voivat arvioida toistensa toimintaa ja työskentelyä vertaisarvioinnin avulla. Opiskelijat voidaan jakaa ryhmiin ennen tehtävän alkua. Ryhmät voidaan nimetä ja jakaa Studeon vertaisarviointityökalulla.

Lisätietoa vertaisarvioinnin käytöstä ryhmätehtävissä löytyy tästä linkistä.

Tehtävien ryhmät

Voit kohdistaa tehtäviä opiskelijaryhmille.

  1. Valitse tehtävän ratasvalikosta Kohdista.

  2. Valitse rastittamalla ruudut niiden opiskelijoiden kohdalta, jotka haluat mukaan pienryhmään.

  3. Anna ryhmälle nimi ja klikkaa Tallenna.

  4. Tallenna myös tehtävä.

  5. Voit jatkossa valita valikosta suoraan ryhmän nimen, ja tehtävä kohdistuu niille oppilaille, jotka on aiemmin lisätty kyseiseen ryhmään.

Voit kohdistaa tehtäviä myös tehtävän asetukset -valikon kautta.

  1. Valitse ensin Tehtävän asetukset ratasvalikosta.

  2. Valitse Tehtävänanto-otsikon alta "Kohdista tehtävä".

  3. Valitse opiskelijat, joille haluat tehtävän kohdistaa

  4. Voit halutessasi luoda heistä ryhmän, jos haluat kohdistaa jatkossa tehtäviä samalle joukolle opiskelijoita. Muista tallentaa opiskelijaryhmä.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?