Yleisin syy sille, ettei tehtävä näy opettajalle, on se, että tehtävä on edelleen luonnostilassa. Vastaus saadaan usein näkymään palauttamalla tehtävän luonnos varsinaiseksi tehtäväksi. On myös olemassa pieni mahdollisuus, että tehtävä on tehty johonkin toiseen oppimateriaaliin.

Luonnoksen palauttaminen

Jos opiskelijan kirjoitustehtävä ei näy opettajalle, voi sitä yrittää saada näkyviin klikkaamalla tarkistusikkunassa tehtävän ratasvalikosta Ota luonnos vastaukseksi -nappia. Jos luonnos on ehtinyt tallentua, näkyy tehtävän kohdalla teksti Luonnos ja oranssi luonnos-ilmoitus. Studeossa tehtävien luonnokset tallentuvat minuutin välein.

Opiskelijaa voi myös ohjeistaa tallentamaan luonnoksia esimerkiksi jokaisen valmiin kappaleen jälkeen.

Jos vastausta ei Ota luonnos vastaukseksi -linkin painamisen jälkeen vieläkään näy, on opiskelijan verkkoyhteydessä todennäköisesti ollut ongelmia tai tehtävä ei ole vielä ehtinyt tallentua. Jos opiskelijan verkkoyhteydessä esiintyy useasti ongelmia, voi hänen olla viisasta kirjoittaa teksti aluksi esimerkiksi Wordilla tai muulla tekstinkäsittelyohjelmalla ja liittää valmis vastaus tehtävään.

Muita syitä vastausten katoamiseen

Jos Luonnosta muokattu -nappulaa ei ole, voi ongelma johtua seuraavista tekijöistä:

  • Opiskelija on eri tunnuksella ryhmässä.

  • Opiskelijan verkkoyhteys on katkennut.

  • Opiskelija on vastannut vahingossa väärään tehtävään.

  • Jokin selainlaajennus on estänyt tehtävän tallentumisen. Tällöin voi kokeilla selaimen vaihtoa.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?