Du kan komplettera innehållet i Studeos läromedel med eget innehåll. Innehållet kan bifogas genom att klicka på "Lägg till extra innehåll" eller "Lägg till gemensamt innehåll" i slutet av ett kapitel.
Extra innehåll syns i alla dina grupper som använder det läromedlet. Det går däremot att dölja det i en enskild grupp genom att klicka på kugghjulet (se instruktioner nedan).
Gruppens gemensamma innehåll syns endast i den grupp man lägger till det i.
Även studerande kan lägga till gemensamt innehåll.
I det egna innehållet kan du skapa länkar samt tabeller och även bädda in vidoer. Man kan bädda in en video genom att klicka på knappen "infoga inbäddat medieinnehåll" och kopiera iframe-koden i rutan som öppnas.
Hur kan läraren dölja sitt extra material?
Det går att markera "Dölj för alla grupper" när materialet skapas första gången. Det går även att dölja material som redan skapats. Det sker genom att klicka på kugghjulet vid materialet och välja "Dölj från denna grupp".
I gruppens gemensamma innehåll kan man bifoga filer, som PowerPoint-presentationer eller PDF-dokument. De studerande kan lägga till material på samma sätt som läraren. Läraren kan vid behov radera material som studerande lagt till.
Att bifoga filer
Man kan bifoga filer genom att klicka på knappen i editorns verktygsfält.
Tills vidare är det inte möjligt att bifoga videofiler. De kräver stora mängder kapacitet båda av bland annat servern och skolans nätverk. Det lönar sig att spara videofiler på skolans molntjänst (t.ex. Microsoft OneDrive eller Google Driver) och skapaen länk eller bädda in videon i innehåll eller uppgfiter.
Frågan om upphovsrätt
När material bifogas är det skäl att tänka på materialets upphovsrättigheter: Det är till exempel inte tillåtet att bifoga material från andra förlags läromedel. Den som lägger till någonting bör ha rätt att använda materialet, även om det bara delas inom den egna gruppen. Innehåll som omfattas av Creative Commons-licensen är däremot tillåtet att lägga till i Studeos läromedel.