Mikäli kunnassasi on käytössä Opetushallituksen MPASSid-tunnistautuminen, voivat opiskelijat ja opettajat kirjautua sisään Studeoon oppilaitoksen tunnuksella.

Erittäin tärkeää: Jos sinulla on jo käytössä Studeon suorat tunnukset, MPASSid-tunnistautuminen luo sinulle uuden käyttäjätilin, jolta et löydä jo käyttämiäsi tai hankkittuja oppimateriaaleja. Suorituksia, ryhmiä tai materiaaleja ei ole mahdollista siirtää tunnukselta toiselle.

MPASSid-tunnus voi olla esimerkiksi koulun sähköpostiosoite, Wilma-tunnus tai Googlen tunnus. Kun olet selaimellasi kirjautuneena sisään oppilaitoksen järjestelmiin, klikkaa Studeon kirjautumissivulla "MPASSid-kirjautuminen" -nappulaa.

Jos kirjautuminen epäonnistuu tai saat virheilmoituksen, löydät ohjeita MPASSid-kirjautumisongelmien ratkaisemiseen tästä artikkelista.

MPASSid tunnistautumista käytettäessä Studeon oppimisalusta tunnistaa automaattisesti onko kyseessä opettaja vai opiskelija.

Miten MPASSid-kirjautuminen tapahtuu?Opettaja ja oppilaat kirjautuvat Studeon käyttäjiksi MPASSid:n avulla seuraavalla tavalla: 

  1. Valitse Studeon etusivulta www.studeo.fi kohta kirjaudu.

  2. Klikkaa MPASSid-kirjautuminen -nappia

  3. Valitse luokka-aste (alakoulu tai yläkoulu ja lukio).

  4. Kirjoita esiin tulevaan kenttään oppilaitoksen nimi.

  5. Järjestelmä ohjaa sinut koulusi käyttämän palvelun sivuille. Kyseessä voi olla esimerkiksi Googlen, Wilman, Pedanetin tai Microsoftin palvelu.

  6. Kirjaudu sisään omilla koulun tunnuksillasi.

  7. Ensimmäisellä käyttökerralla Studeon oppimisalusta luo sinulle uudet tunnukset. 

Tärkeitä huomioita

  • Sinun ei tule erikseen rekisteröityä Studeon käyttäjäksi.

  • Jos sinulla on ennestään Studeon käyttäjätunnukset (myös entisen Tabletkoulun tunnukset) ja tunnistaudut MPASSid:n kautta uusilla tunnuksilla (eli oppilaitoksen tunnuksilla), et voi käyttää aikaisemmin käyttämiäsi oppimateriaaleja. MPASSid-tunnistautuminen luo sinulle uuden käyttäjätilin eikä Studeo tunnista sinua samaksi käyttäjäksi.

  • Opettajan kirjautuessa sisään MPASSid:n kautta, ei opiskelijan testitunnuksia luoda automaattisesti, toisin kuin Studeon suorien tunnusten luomisen yhteydessä. Voit olla yhteydessä ylläpitoomme joko chatin kautta tai sähköpostitse ([email protected]) opiskelijan testitunnusten saamiseksi.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?