Opettaja voi tehdä helposti merkintöjä opiskelijoiden vastauksiin tekstin merkintä-/kommentointityökalulla. Työkalu toimii seuraavissa tehtävätyypeissä:

  • Mediavastaus

  • Vapaa tekstivastaus

  • Matemaattinen ratkaisu

(Videolla näkyy vanha versio, jossa ei ole vielä työkalun valintanappia käytössä).

Kommenttien lisääminen tekstiin

Jota pystyt lisäämään kommentteja, tulee merkintätila olla päällä. Tämä siksi, että merkintä maalaa suoraan kommentoitavan tekstin, eikä sitä voi kopioida. Tekstin kopioinnin mahdollistamiseksi on luotu erillinen lukutila. Merkintätilan saa päälle tehtävän tarkistusikkunasta (koko ryhmä) opiskelijan nimen vierestä:

Tai yksittäisen opiskelijan tehtävää tarkistaessa tehtävän otsikon vierestä:

Voit lisätä kommentteja opiskelijoiden vastauksiin nopeasti seuraavalla tavalla:

  1. Laita ensin merkintätila päälle, ellei se jo ole.

  2. Maalaa hiirellä teksti, jota haluat kommentoida.

  3. Kirjoita esiin tulevaan kenttään kommentti.

  4. Voit valita myös eniten käyttämistäsi kommenteista valmiin kommentin klikkaamalla listasta aiemmin käyttämääsi kommenttia (ympyröity kuvassa). Järjestelmä tallentaa 10 yleisintä kyseisessä tehtävässäsi käyttämääsi kommenttia.

  5. Kun klikkaat kommenttikentän ulkopuolelta tai painat Enter-näppäintä, kenttä katoaa näkyvistä ja voit luoda seuraavan kommentin. Voit vaihtaa riviä shift+enter -näppäimillä.

Huomioithan, että samassa ryhmässäsi olevan kollegan merkintöjä et voi muokata tai poistaa. Merkinnän poistaminen tai muokkaaminen opiskelijan aikaisemmasta tehtävän vastausversiosta ei myöskään ole mahdollista.

Lisäksi voit kirjoittaa vastauksen alla olevaan kommenttikenttään yleisemmän kommentin ja antaa tehtävästä pisteet.

Miten opiskelija näkee kommentit?

Opiskelija näkee kommentit suoraan tehtävässä. Vapaa tekstivastaus -tehtävissä kommentti näkyy suoraan tehtävässä ja mediavastaus sekä matemaattinen ratkaisu -tehtävissä opiskelijan tulee klikata tehtävän mallivastaus-välilehteä nähdäkseen kommentit.

Kommentit tulevat näkyviin myös opiskelijan Arviointi-sivun tehtävät -välilehdelle.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?