Koe tarkistetaan Kokeet-valikosta kohdasta Kaikki kokeet.

Oleellista kokeen tarkistuksesta ja palauttamisesta

  • Koe palautetaan tarkistamisen jälkeen "perinteiseen tapaan" kerralla kaikille, jonka jälkeen opiskelijat voivat nähdä vastaukset ja tulokset, jos niin olet määritellyt.

  • Opiskelijat näkevät vastaukset ja palautteet, kun olet palauttanut kokeen arvioituna ja olet valinnut kokeen asetuksista kohdan "Salli jälkitarkistelu".

Näin koe tarkistetaan

Valitse koe, jonka vastauksia haluat tarkistaa klikkaamalla kokeen nimeä. Koetehtävien tarkistaminen toimii samalla tavalla kuin sisällön tehtävien tarkistaminen.

Voit valita, tarkistatko tehtäviä koetehtävä kerrallaan vai opiskelija kerrallaan:

  • Jos haluat tarkistaa tehtävät opiskelija kerrallaan, klikkaa opiskelijan nimeä. Näet hänen tehtävänsä. Pääset seuraavaan opiskelijaan helposti klikkaamalla seuraava opiskelija -nappia.

  • Voit valita myös tarkista koetehtävä kerrallaan, jolloin pääset tarkistamaan kaikkien opiskelijoiden vastauksia aina tehtävä kerrallaan. Näet tällöin allekkain eri opiskelijoiden vastaukset.

  • Voit lisätä kommentteja kaikkiin tehtäviin.

  • Voit käyttää kommentointityökalua tekstitehtävissä ja matemaattinen ratkaisu -tehtävissä.

Kun tarkastat kokeen opiskelija kerrallaan, yksittäisen opiskelijan vastauksen arviointi ja kommentointi näyttää tältä (ks. Saara Salmisen vastaus alla). Saat merkintätyökalun päälle tehtävän yläpuolelta. Voit maalata tekstiä ja lisätä siihen kommentteja.

Tehtäväkohtaisessa tarkistusikkunassa merkintätyökalu löytyy tehtävän vierestä. Klikkaa "Näytä vastaukset" tai klikkaa yksittäisen opiskelijan vastaus ponnahdusikkunaan. Tällöin käytössäsi on laajempi tekstikenttä yleisille kommenteille.

Klikkaa merkintätyökalu auki, jos haluat merkitä tekstiä, tai lukutila, jos haluat kopioida tekstiä esim. Wordiin tai Googledocsiin.

  • Voit merkitä pisteet kaikkiin tehtäviin. Voit myös halutessasi muuttaa konetarkisteisten tehtävien pisteitä.

Kun olet valmis, klikkaa seuraava tehtävä tai edellinen tehtävä -nappia siirtyäksesi toiseen tehtävään.


Kokeiden arvostelu

Studeo laskee kokeelle arvosanan. Kun klikkaat määritä arvosanat -nappia (ks. kuva yllä), voit määritellä kokeelle läpäisyprosentin. Arvosana lasketaan läpäisyprosentin perusteella. Voit myös arvioida eri opiskelijoita eri läpäisyprosentilla valitsemalla rastin vain heidän nimiensä kohdalle.

Jotta opiskelijat näkevät tarkistetun kokeensa ja samansa arvosanan, klikkaa lopuksi kohdasta Palauta arvioitu koe. Tällöin tieto arvioidusta kokeesta tulee opiskelijan etusivulle ja arviointivalikon Kokeet -välilehdelle. Hän näkee tehtävien vastaukset, jos olet sallinut kokeen jälkitarkistelun asetuksissa.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?