Studeossa voi aloittaa keskusteluja kolmella eri tasolla:

  1. Koko ryhmää koskevat keskustelut

  2. Lukukohtaiset keskustelut.

  3. Tehtäväkohtaiset keskustelut.

Jokainen ryhmän jäsen, opettaja tai opiskelija, voi aloittaa keskustelun. Keskustelu näkyy vain kyseisen ryhmän jäsenille. Keskustelualuetta voi käyttää myös muistiinpanojen jakamiseen kopioimalla muistiosta sisällöt (copy-paste) keskusteluketjuun.

Koko ryhmää koskevat keskustelut

Pääset näkemään kaikki keskustelut ja aloittamaan koko ryhmän keskusteluja klikkaamalla Keskustelut-välilehteä yläpalkissa.

  • Voit aloittaa uuden keskustelun klikkaamalla "Yleinen ryhmäkeskustelu"-nappia. Tällöin keskustelu koskee koko oppimateriaalia ja koko ryhmää.

  • Myös opiskelijat voivat aloittaa ryhmäkohtaisia keskusteluja.

Näet tällä sivulla myös muut keskustelut ja voit moderoida tai poistaa keskusteluja opettajan roolissa. Keskustelut voi poistaa roskis-ikonilla. Keskustelun seuraaminen voidaan lopettaa puhekuplasta, jossa on kieltomerkki.


Lukukohtaiset keskustelut

  • Sekä opettaja että opiskelijat voivat aloittaa keskusteluja ja vastata niihin.

  • Keskustelut voi valita oikeaan palstaan ja myös koko ruudun näkymään.

Voit aloittaa keskustelun "Lisää keskustelu" -napilla. Kaikkiin viesteihin voi lisätä vastauksia.

Ratasvalikosta voit poistaa keskusteluja, antaa osaamismerkkejä opiskelijoille sekä lopettaa keskustelun seuraamisen. Kun lopetat seuraamisen, et enää saa ilmoituksia keskusteluun liittyen.

  • Opiskelija voi myös ilmoittaa väärinkäytöstä, eli esimerkiksi epäasiallisista viesteistä opiskelijan näkymän ratasvalikosta.


Tehtäväkohtaiset keskustelut

Jokaiseen tehtävään voi liittää keskustelun, joka voi liittyä tehtävänantoon. Opiskelijat voivat myös kysyä apua tehtävän suorittamisessa opettajalta tai toisilta opiskelijoilta keskustelun avulla. Opettaja voi liittää keskustelualueelle ohjeita vaikkapa vertaisarvioinnin tueksi.

Keskustelun voi aloittaa klikkaamalla tehtävän puhekuplaikonia.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?