Voit halutessasi lisätä omia sisältöjä jokaiseen oppimateriaalin lukuun. Sisältöjä lisätään sivun alaosassa olevilla napeilla "Lisää opettajan sisältöä" tai "Lisää ryhmän yhteistä sisältöä".

  • Kun lisäät opettajan sisältöä, se näkyy kaikille ryhmillesi, joilla on käytössä kyseinen oppimateriaali. Voitkuitenkin piilottaa sisällön ratasvalikosta kultakin ryhmältä (ks. ohje alla).

  • Kun lisäät ryhmän yhteistä sisältöä, se näkyy ainoastaan kyseisen oppimateriaalin ryhmälle.

  • Myös opiskelijat voivat lisätä kyseiselle ryhmälle yhteistä sisältöä.

Voit liittää sisältöihin linkkejä, kuvia ja taulukoita sekä myös upottaa videoita. Video upotetaan klikkaamalla "lisää mediasisältöä" -nappia ja kopioimalla iframe-koodi (löytyy esim. youtube-videoissa komennolla upota) esiin tulevaan kenttään.

Opettajan sisällön piilottaminen ryhmiltä

Yksittäisen luodun materiaalin voi piilottaa yksittäisiltä ryhmiltä. Kun olet tallentanut sisällön, voit poistaa sen ryhmän näkymästä ratasvalikosta komennolla "Piilota tältä ryhmältä".

Ryhmän yhteiseen sisältöön voi lisätä lisäksi myös liitetiedostoja, kuten esimerkiksi PowerPoint-dioja tai PDF-tiedostoja. Opiskelijat voivat lisätä sisältöjä samalla tavalla kuin opettaja. Opettaja voi poistaa halutessaan opiskelijoiden tuottamia sisältöjä.

Tekijänoikeudet

Sisältöjä lisätessä on hyvä huomioida tekijänoikeudet: Esimerkiksi toisen kustantajan oppimateriaaleista ei ole sallittua liittää sisältöjä. Sisällön lisääjän tulee omistaa sen oikeudet tai olla lupa sisällön lisäämiseen myös omalle ryhmälle.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?