Studeossa voi käydä keskusteluja kolmella eri tasolla:
Jokainen ryhmän jäsen, opettaja tai opiskelija, voi aloittaa keskustelun. Keskustelu näkyy vain kyseisen ryhmän jäsenille. Keskustelualuetta voi käyttää myös muistiinpanojen jakamiseen kopioimalla muistiosta sisällöt (copy-paste) keskusteluketjuun.
Koko ryhmää koskevat keskustelut
Pääset näkemään kaikki keskustelut ja aloittamaan koko ryhmän keskusteluja klikkaamalla Keskustelut-välilehteä yläpalkissa.
Voit aloittaa uuden keskustelun klikkaamalla Yleinen ryhmäkeskustelu -painiketta. Tällöin keskustelu koskee koko oppimateriaalia ja koko ryhmää.
Myös opiskelijat voivat aloittaa ryhmäkohtaisia keskusteluja.
Näet tällä sivulla myös muut keskustelut ja voit moderoida tai poistaa keskusteluja opettajan roolissa. Keskustelut voi poistaa roskakori-ikonilla. Keskustelun seuraaminen voidaan aloittaa tai lopettaa puhekuplasta.
Lukukohtaiset keskustelut
Sekä opettaja että opiskelijat voivat aloittaa keskusteluja ja vastata niihin.
Keskustelut voi valita näkymään oikeaan palstaan tai koko ruudun näkymään.
Lukukohtaisen keskustelut näet oikealta Keskustelut-painikkeesta. Voit aloittaa keskustelun Lisää keskustelu -painikkeella. Kaikkiin viesteihin voi lisätä vastauksia.
Keskustelun ratasvalikosta voit:
seurata keskusteluja, jolloin saat uusista viesteistä ilmoituksen etusivulle
lopettaa keskustelun seuraamisen
poistaa keskusteluja
antaa osaamismerkkejä opiskelijoille.
Opiskelija voi myös ilmoittaa väärinkäytöstä, eli esimerkiksi epäasiallisista viesteistä, opiskelijan näkymän ratasvalikosta.
Tehtäväkohtaiset keskustelut
Jokaiseen tehtävään voi liittää keskustelun, joka voi liittyä tehtävänantoon. Opiskelijat voivat myös kysyä apua tehtävän suorittamisessa opettajalta tai toisilta opiskelijoilta keskustelun avulla. Opettaja voi liittää keskustelualueelle ohjeita vaikkapa vertaisarvioinnin tueksi.
Keskustelun voi aloittaa klikkaamalla tehtävän puhekuplaikonia.
Hakusanat
Hakusanat
yleinen ryhmäkeskustelu, ryhmäkeskustelut, keskustelutoiminto, lisää keskustelu, keskustelun seuraaminen, puhekupla, vertaisoppiminen, vertaisarviointi