Powerpoint-esitysten lisäämiseen on useita eri vaihtoehtoja. Tiedosto on mahdollista lisätä niin, että opiskelijat voivat ladata sen itselleen. Huomioi, että opiskelijalla on oltava ppt-tiedoston avaava ohjelma koneellaan.

Sen voi myös liittää osaksi Studeon oppimateriaalia. Powerpoint-esitys on myös mahdollista lisätä muistioon, jolloin se näkyy vain opettajalle itselleen ja haluttaessa sen voi näytää siitä heijastamalla opiskelijoille.

Vaihtoehto 1: Powerpoint-esitys avautuu tekstilinkkinä ja opiskelija voi katsoa sitä itsenäisesti

Tekstilinkkinä avautuvan esityksen voi lisätä joko ilmoitustaululle, opettajan sisältöön, ryhmän yhteiseen sisältöön tai omaan tehtävään.


1. Valitse editorista Lisää tiedosto ja valitse koneeltasi Powerpoint-tiedosto.

2. Tuo tiedosto tietokoneeltasi

3. Tiedosto latautuu alkuperäisellä nimellä. Voit korvata nimen klikkaamalla esiin tulevaa linkkiä muokkaustilassa ja valitsemalla kynätyökalun avulla sille uusi nimi (esim. kyseisen esityksen nimi).

Vaihtoehto 2. Powerpoint-esityksen lisääminen liitetiedostona Ryhmän yhteinen sisältö -osioon

Voit julkaista esityksen vain yhdelle tietylle ryhmälle Ryhmän yhteinen sisältö -kohdassa luvun alaosassa.

Vaihtoehto 3. Powerpoint-esitys, joka avautuu osana oppimateriaalin sisältöjä

Tällainen esitys kannattaa tehdä hyödyntäen jotain kolmannen osapuolen sovellusta, kuten Google Slidesia tai Slideshare-palvelua.

Kyseisistä sovelluksissa tehdyn diaesityksen voi upottaa Studeon oppimateriaaliin käyttämällä lisää mediasisältöä -työkalua editorissa. Tunnistat sen editorissa tästä napista:

Iframe-alkuinen upotuskoodi kopioidaan napista avautuvaan ikkunaan ja tallennetaan. Samalla tavalla oppimateriaaliin lisätään myös esimerkiksi Youtube-videoita ja monia muita verkkosisältöjä.

Diaesitys kannattaa upottaa opettajan sisältöihin, jos sen haluaa näkyviin muillakin ryhmillä.

Tässä ohje, miten Powerpointin online-versiosta saa tehtyä upotuksen.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?