Studeon alustan vasemmasta reunasta, kohdasta Oppilaitokseni, voit opettajana tarkistaa, onko oppilaitokselle hankittu lisenssejä oppimateriaaleihin.

Lisenssinäkymästä voit mm. tarkistaa, kuinka monta lisenssiä on otettu käyttöön ja kuinka monta niitä on vielä jäljellä. Voit myös tarkistaa minkä nimiset oppilaat ovat ottaneet lisenssejä käyttöönsä.

Kohdasta Käytössä voit tarkistaa, minkä nimiset opiskelijat ovat ottaneet lisenssin käyttöönsä. Mikäli opiskelija, joka ei ole oppivelvollisuuden piirissä, on ottanut oppilaitoksen hankkiman lisenssin käyttöönsä, ilmoitathan asiasta joko chatin kautta tai sähköpostitse [email protected]. Poistamme lisenssin opiskelijalta, jolloin se vapautuu muiden oppilaitoksessa opiskelevien käyttöön.

Lisenssin Vanhenee -tieto tarkoittaa, että sen päivän jälkeen ei lisenssit enää toimi eli niistä ei voi enää aktivoida käyttöoikeuksia. Ostetuilla lisensseillä ei tyypillisesti ole vanhenemispäivää ollenkaan. Kokeilulisensseille se on yleensä lukuvuoden loppu (kesäkuun viimeinen päivä).

Lisenssin vanheneminen on eri asia kuin käyttöoikeuden pituus. Se on alustalla lisenssin Kestoaika -tieto. Lisenssin kesto on ilmaisissakin kokeilulisensseissä tyypillisesti 5 vuotta eli 1825 päivää. Opiskelijat pystyvät siis käyttämään myös ilmaiseksi saamaansa materiaalia myöhemmin esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin valmistauduttaessa.

Näkymässä oleva avainsymboli kertoo, että lisenssit on toimitettu promokoodeina tilauksen tehneelle henkilölle sähköpostiin. Tällöin jokaiseen lisenssiin liittyy oma promokoodinsa, jonka avulla opiskelija saa lisenssin käyttöönsä. Kokeilulisenssit toimiteen tyypillisesti promokoodeina.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?