Siirry pääsisältöön

Ryhmän asetusten ja ilmoitustaulun muokkaaminen

Milloin ryhmä on aktiivinen? Miten ilmoitustaulua muokataan? Miten arvioinnin painotukset määritellään? Voiko vastaukset piilottaa?

Päivitetty yli 3 kuukautta sitten

Ohje lyhyesti

  1. Ryhmän asetuksia voit muokata klikkaamalla Ryhmän perustiedot -laatikon yläkulmassa olevaa kynätyökalun ikonia.

  2. Myös Ilmoitustaulua muokkaat sen ylänurkassa olevasta kynäikonista.

Ryhmän etusivun muokkaaminen

Ryhmän etusivulla voi muokata sen tietoja ryhmää luodessa mutta myös jälkeenpäin. Ryhmälle voi esimerkiksi antaa nimen, muuttaa arvioinnin painostusta tai määritellä, missä jaksossa oppimateriaalia käytetään.

Kuvakaappaus ryhmän etusivulta löytyvästä ilmoitustaulusta ja ryhmän perustiedoista.

Voit muokata ilmoitustaulua ja ryhmän perustietoja klikkaamalla oikean ylänurkan kynätyökalua.

Ilmoitustaulu

Ilmoitustaulu on paras työkalu ryhmälle tiedottamiseen. Sen avulla voit:

  • luoda aikataulut taulukkomuodossa

  • kertoa ajankohtaisista asioista

  • kopioida sisällysluettelosta lukujen otsikkoja linkeiksi lukuihin maalaamalla luvut sisällysluettelosta oikealta puolelta ja kopioimalla sekä liittämällä luvut ilmoitustauluun

  • julkaista arviointikriteerit opiskelijoille

  • lisätä tiedostoja, kuten PDF:iä ja ppt-esityksiä

  • luoda linkkejä videotapaamisiin tai yhteisiin dokumentteihin.

Ilmoitukset näkyvät opiskelijalle ryhmän etusivulla heti julkaisun jälkeen. Ilmoitustaulua voi muokata myös opetuksen aikana.

Voit myös käyttää lukukohtaista ilmoitustaulua. Siihen voi lisätä esimerkiksi ohjeita tai muistutuksia tehtävistä. Ilmoitustaulua pääset muokkaamaan luvun otsikon yläpuolelta klikkaamalla kynätyökalua

Kuvakaappaus luvun ilmoitustaulusta

Ryhmän perustiedot

Voit antaa ryhmälle haluamasi nimen ja lyhenteen. Ryhmän nimi näyttäytyy opiskelijalle ikään kuin oppimateriaalin nimenä. Ryhmän lyhenteessä suositellaan tunnistetta, jolla erotat ryhmän muista saman oppimateriaalin ryhmistä. Tämä tunniste voi olla esimerkiksi luokan tunnus (Äidinkieli 7A 2024), jakson ja ryhmän tunniste (GE2.2/2024) tai muu vastaava.

Voit valita lukuvuoden, jonka aikana oppimateriaalia ensisijaisesti käytetään.

Vastausten korjaamiskertojen asettaminen

Voit valita, saako opiskelija korjata vastaustaan ja kuinka monta kertaa. Voit halutessasi asettaa eri vastauskerrat konetarkisteisiin ja opettajan tarkistamiin tehtäviin. Voit myös valita, näkeekö opiskelija mallivastauksen käytettyään sallitut vastauskerrat.

Automaattiset täydet pisteet

Voit valita, saako opiskelija automaattisesti täydet pisteet avovastauksista eli opettajan tarkistamista tehtävistä. Tätä käytetään yleisimmin matematiikassa ja itsenäisesti suoritettavissa kursseissa.


Arvoinnin painotukset

Voit valita arvioinnin painotukset. Nämä määrittelevät, millä painoarvoilla kokeita, tehtäviä ja ulkopuolisia tehtäviä painotetaan kokonaisarvioinnissa (Edistyminen Yhteenveto-sivulla). Painoarvoja voi muokata myös arvosanalaskurin sivulla sekä Opiskelijan yhteenveto -sivulla.


Mallivastausten ja oikeiden vastausten näkyminen

Näytä oikeat vastaukset -valintaruudusta voi valita, näkevätkö opiskelijat oikeat vastaukset ja mallivastaukset heti vastattuaan vai vasta sen jälkeen, kun ne palauttaa näkyviin tehtävän tarkistusikkunasta. Tämä asetus on päällä oletuksena. Asetuksen voi laittaa päälle tai pois koska tahansa. Opiskelijoille on hyvä tiedottaa, jos asetuksen vaihtaa kesken kurssin.


Ryhmään pääsyn estäminen

Ottamalla pois rastin kohdasta Salli ryhmään liittyminen liittymisavaimella, on mahdollista estää uusien jäsenten liittyminen ryhmään.


Ryhmän aktiivisuus

Ryhmä on aktiivinen -valinta mahdollistaa tehtävien tekemisen. Jos ryhmä on ei-aktiivinen, tehtäviä ei voi enää tehdä.

Hakusanat

ryhmäasetukset, perustiedot, ryhmän asetukset, ilmoitustaulu, arvioinnin painotus, ryhmän etusivu

Vastasiko tämä kysymykseesi?