Studeon alustalla käytössäsi on 12 erilaista tehtävätyyppiä. Lisäksi joissakin tehtävissä voi hyödyntää piilotustaulukkoa, jolloin syntyy tavallaan uusi tehtävätyyppi.
Opettajan tarkistusta tai vertaisarviointia edellyttävät tehtävät
Vapaa teksti: Opiskelija vastaa tehtävässä olevaan vastauskenttään. Sopii varsinkin lyhyemmille vastauksille, joissa tekstiä ei tarvitse muotoilla eikä esimerkiksi liittää kuvia vastaukseen. Lisäohjeita on artikkelissa Vapaa teksti -tehtävän luominen.
Mediavastaus: Sisältää muokkausnäkymän, jonka avulla vastaukseen voi liittää kuvia, liitetiedostoja, linkkejä, matemaattisia merkkejä ja taulukoita. Suositellaan kaikille esseetyyppisille ja muille pidemmille vastauksille. Artikkeli Mediavastaus-tehtävän luominen antaa tarkemmat ohjeet tehtävätyypistä.
Matemaattinen ratkaisu: Opiskelija vastaa tehtävään abittikokeista tutulla editorilla. Tehtävään voi lisätä matemaattisten merkkien lisäksi myös kuvakaappauksia (kopioi-liitä-toiminnolla). Ohjeet tehtävän luomiseen ovat artikkelissa Matemaattinen ratkaisu -tehtävän luominen.
Näiden tehtävien vastaukset voi palauttaa opiskelijalle täydennettäväksi. Opettaja voi tehdä vastaukseen merkintöjä ja kommentteja.
Lomake: Opiskelija täyttää lomakkeen kentät joko valitsemalla opettajan antamista vaihtoehdoista tai kirjoittamalla oman vastauksensa. Tätä tehtävää ei toistaiseksi voi lähettää täydennettäväksi tai vertaisarvioitavaksi. Lue lisää tehtävätyypistä artikkelista Lomake-tehtävän luominen.
Konetarkisteiset tehtävät
Opettaja voi valita tehtävän asetuksista, kuinka monta kertaa opiskelija saa vastata tehtävään.
Täytä kentät: Aukkotehtävä. Opiskelija täyttää kentät tai valitsee kenttään oikean vaihtoehdon pudotusvalikosta. Joissain tapauksissa tehtävä hyväksyy myös pienet kirjoitusvirheet, jos niin on määritelty. Tarkemmat ohjeet tehtävän luomiseen ovat artikkelissa Täytä kentät -tehtävän luominen.
Numeroarvo yksiköllä: Tehtävässä on vastauskenttä, johon opiskelija syöttää vastauksen. Oikea vastaus on määritelty tietyllä yksiköllä. Oikea vastaus voi olla esimerkiksi 1kg tai 1000g. Tehtävässä on mahdollista myös syöttää virhemarginaali, jonka puitteissa tehdyistä virheistä ei vähennetä pisteitä.
Monivalinta monella väittämällä: Monivalintatehtävä, jossa tulee valita useasta väittämästä oikea tai oikeat vaihtoehdot. Tarkemmat ohjeet ovat artikkelissa Monivalinta-tehtävän luominen.
Mielipide: Monivalinnoista koostuva mielipidekysely, josta opiskelija saa yleensä yhden pisteen kaikkiin kohtiin vastattuaan. Kysely on anonyymi, eli yksittäisen opiskelijan vastauksia ei saa näkyville. Opiskelija saa näkyviin kyselyn tilastot, kun kaikki ovat vastanneet kyselyyn. Lue lisää Mielipide-tehtävästä artikkelista Mielipide-tehtävän luominen.
Yhdistely: Opiskelija yhdistää tehtävän yläosassa olevat sanat tai lauseet alapuolella oleviin määritelmiin tai lauseisiin klikkaamalla ensin jompaakumpaa vaihtoehtoa. Lue lisää artikkelista Yhdistely-tehtävän luominen.
Sekavastaus: Sekavastaus voi sisältää useita eri vastaustapoja samassa tehtävässä. Tehtävässä voi siis esimerkiksi perustella monivalintojen tai aukkotehtävän vastauksia avoimeen tekstikenttään.
Huom.! On tärkeää valita konetarkisteisiin tehtäviin oikea tarkistusvalinta. Muuten tehtävä ei toimi.
Huom.! Kaikkin tehtävätyyppeihin on kirjoitettava jokin tehtävänanto. Jos siis Sekavastaus-tehtävässä on ensin tekstivastaus ja sen jälkeen monivalinta, tulee myös monivalintakohdassa olla jokin tehtävänanto (piste tai viiva riittää, jos et halua kirjoittaa tekstiä).
Ristikko: Sanaristikko, jossa opiskelija kirjoittaa sanoja ristikkoon vihjeiden pohjalta. Ristikkoa voi käyttää esimerkiksi sanastoharjoituksiin kielissä. Voit tutustua ristikkotehtävän luomiseen artikkelissa Ristikko-tehtävän luominen.
Ohjelmointi: Python-ohjelmointikielellä toimiva tehtävätyyppi, jossa opiskelija voi tuottaa ja testata ohjelmakoodia. Arvioinnissa otetaan huomioon ohjelman tuloste sekä ohjelman rakenne. Yksityiskohtaiset ohjeet ohjelmointitehtävän luomiseen ovat artikkelissa Ohjelmointi-tehtävän luominen.
Muut tehtävätyypit
Tehtävän johdanto: Joskus harjoituksella on johdanto-osuus, jossa esitetään tehtävänanto alatehtäville. Esimerkiksi tehtävä 1 voi olla johdantotehtävä, johon ei vastata, vaan vastaus annetaan 1a-, 1b- ja 1c-tehtäviin.
Tehtävä ilman vastausta: Esimerkiksi luokassa kasvokkain tapahtuva toiminta, keskustelualueen käyttö tai muu tehtävä, johon ei anneta suoraa vastausta, vaan tehtävä ainoastaan merkitään tehdyksi.
Hakusanat
Hakusanat
tehtävät, tehtävätyyppi, tehtävätyypit, liitetiedosto, opettajan tarkistamat tehtävät, konetarkisteiset tehtävät