Opettaja valitsee kustakin luvusta ne tehtävät, jotka hän haluaa opiskelijoiden tekevän. Tehtävän voi antaa koko ryhmälle tai kohdistaa tietyille oppilaille. Tehtävien kohdistaminen on hyvä keino eriyttää opetusta.

Opiskelijat voivat tehdä myös tehtäviä ilman, että opettaja antaa niitä tehtäviksi. Niistä kaikista kertyy suoritustietoa, jonka saa eri näkymissä "Rajaa" -napin kautta näkyviin. Oletuksena opettajan antamat tehtävät lasketaan yhteispisteisiin, ellei opettaja Rajaa-napin avulla määrittele toisin.

Näin annat tehtäviä yksittäiselle ryhmälle

 1. Klikkaa tehtävän rataspainiketta ja valitse Anna tehtäväksi.

 2. Tehtävä muuttuu oranssiksi niin opettajan kuin oppilaankin näkymässä. Näin oppilas erottaa helposti tekemättömät tehtävät.

 3. Jos haluat poistaa tehtävän annetuista tehtävistä, klikkaa rataspainiketta ja valitse Poista annetuista tehtävistä.

Näin annat useita tehtäviä kerralla

 1. Valitse tehtävien yläpuolella olevasta valikosta Yksitellen.

 2. Klikkaa rastit aktiivisiksi niiden tehtävien kohdalla, jotka haluat antaa tehtäviksi.

 3. Klikkaa Anna tehtäväksi -nappia. Voit myös kohdistaa kyseiset tehtävät tietyille opiskelijoille tai ajastaa ja määritellä muita asetuksia valitsemalla Tehtävän asetukset kolmen pisteen valikosta Anna tehtäväksi -napin vierestä.

Tehtävän asetukset

Tehtävän asetukset -valikosta pääset määrittelemään laajemmin tehtävänantoja.

 • Voit antaa tehtävän kaikille, kohdistaa sen yksilöille tai ryhmille sekä merkitä kotitehtäväksi. Opiskelija tunnistaa kotitehtävän taloikonista tehtävän kehyksessä.

 • Voit määritellä tehtävälle aloitushetken. Aloitushetki tarkoittaa hetkeä, jolloin tehtävä ilmestyy annetuksi tehtäväksi. Siihen on toki mahdollista vastata jo aiemmin.

 • Voit määritellä tehtävälle aikarajan, jonka jälkeen siihen ei enää voi vastata.

 • Voit määritellä konetarkisteisissa tehtävissä sallitut vastauskerrat.

 • Voit määritellä näkyykö mallivastaus tai oikea vastaus vastaamisen jälkeen vai vasta, kun itse paljastat sen opiskelijoille.

 • Voit muuttaa maksimipisteitä.

 • Voit antaa tehtävän samalla kertaa useammalle ryhmälle.

Voit antaa tehtäväksi myös samat tehtävät, jotka olet antanut aiemmin opetetulle ryhmälle. Tässä ohjeet sen toteuttamiseen.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?