Opiskelijoille kannattaa vinkata ainakin seuraavista asioista:

  1. Alleviivaus- ja merkintätyökalua kannattaa hyödyntää merkitsemällä itselle uusia tai tärkeitä asioita ylös. Merkinnät tallentuvat Kaikki muistiinpanot -sivulle.

  2. Muistiota voi käyttää kuten vihkoa. Oppimateriaalista poimitun sisällön lisäksi muistioon voi kopioida netistä löydettyä aiheeseen liittyvää sisältöä, kuvia, linkkejä tai matemaattisia kaavoja. Muistioon voi myös upottaa videoita eri palveluista, kuten Youtubesta tai Vimeosta.

  3. Tekstejä on hyvä välillä myös kuunnella. Kuuntelun ja lukemisen yhdistäminen voi tehostaa oppimista.

  4. Osasta peruskoulun oppimateriaalin luvuista on tehty helpotettu näkymä. Helpotettuun näkymään pääsee, kun klikkaa lampun kuvaa sisällön vieressä. Helpotettu näkymä auttaa etenkin niitä, joiden on vaikea hahmottaa pitkiä tekstejä, mutta näkymää voi käyttää myös lukujen kertaamiseen.

  5. Omaa edistymistään kannattaa seurata arviointi-sivulla. Opiskelijan kannattaa tarkastella edistymistä myös eri osa-alueilla Tasot ja Taidot -kohdista. Hänelle voi antaa tavoitteita tai hän voi itse asettaa tavoitteita kullekin osa-alueelle.

  6. Kannattaa tehdä itsearviointi ja asettaa samalla itselleen tavoitteita. Jokaisessa luvussa on tavoitteet, jotka löytyvät sisältöjen vierestä.

  7. Keskustelualueella voi kommentoida aihetta ja kysyä siihen liittyviä kysymyksiä.

  8. Tehtävien tekeminen aktiivisesti jakson aikana kannattaa, koska se voi esimerkiksi helpottaa kokeeseen valmistautumista.

Lisävinkkejä saa laittaa meille osoitteeseen [email protected].

Löysitkö etsimäsi vastauksen?