Lukutila, merkintätila ja kuuntelutila.

Kun käytät sisältöjä, voit valita kolmen eri tilan välillä: lukutila, merkintätila tai kuuntelutila. Löydät yläpalkista napin, jolla voit valita tilan. Tilan valinta on teknisistä syistä tarpeen. Kuuntelun tekstin näyttö ja merkintätyökalun käyttö voivat aiheuttaa samanaikaisesti käytettynä ongelmia. Valitse napista, haluatko pelkästään lukea, myös merkitä vai kuunnella sisältöjä.

Lukutila

Lukutilassa voit maalailla (esim. kopioidaksesi) tekstiä ilman, että siitä muodostuu alleviivaus.

Merkintätila

Merkintätilassa voit tehdä tekstiin alleviivauksia ja kommentteja tai muistiinpanoja. Käytössäsi on useita eri värejä, eli voit päättää merkitä tietyt asiat valitsemillasi väreillä. Luomasi kommentit tulevat näkyviin kaikki muistiinpanot -välilehdellä. Voit muokata kommentteja myös myöhemmin.

Kuuntelutila

Kuuntelutila on näkyvissä kaikissa niissä sisällöissä, joissa ei ole valmiiksi puhuttua ihmisääntä. Poikkeuksena matematiikka, fysiikka ja kemia. Näissä ei toistaiseksi voi käyttää kuuntelutoimintoa, sillä kone ei osaa lukea matemaattista tekstiä oikealla tavalla. Kielissä on taas käytössä yleensä ihmisen puhumat tekstit. Kuuntelutoiminto soveltaa jatkuvasti kehittyvää, ihmisäänestä luotua puhesynteesiä ja mahdollistaa paljon opiskelua helpottavia toimintoja.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?