Käyttäjän kotisivu (Ryhmäni-sivu)

Kotisivulta löydät kaikki käyttöön ottamasi oppimateriaalit. Ryhmäni -välilehdellä näkyvät ne ryhmät, joilla on käytössä aktiivinen oppimateriaali. Piilotetut ryhmät -välilehdelle voi siirtää ne ryhmät, jotka eivät enää ole aktiivisia. Sivulla on myös haku, jolla löydät tietoja tietystä opiskelijasta.

Voit tutustua tai ottaa käyttöön uusia oppimateriaaleja Oppimateriaalit-napilla tai luoda useista oppimateriaaleista koostuvia kokonaisuuksia Yhdistä monta oppimateriaalia -napilla.

Voit liittyä uuteen ryhmään syöttämällä liittymisavaimen sivulla olevaan kenttään. Tämä koskee sekä opiskelijoita että niitä opettajia, jotka haluavat liittyä toisen opettajan luomaan ryhmään.


Ryhmien kansilehdet

Ryhmän laatasta näet kansikuvan alla ajankohtaisia ilmoituksia ja ratasvalikon, josta voit kopioida ryhmän tiedot uudelle ryhmälle, ja josta voit myös piilottaa ryhmän Piilotetut-ryhmät välilehdelle.

Kun opettajana klikkaat kynä & vihko -ikonia, pääset suoraan tehtävät-sivulle. Ikoni indikoi, että sinulla on tarkastettavia tehtäviä.

Ryhmien siirtäminen piilotettuihin ryhmiin

Kun opetus on ryhmän osalta ohi, sen voi siirtää kotisivulta piilotetut ryhmät -välilehdelle. Huomioi, että siirtämisellä ei ole vaikutusta opiskelijoiden näkymään, eli heidän oppimateriaalinsa näkyvät edelleen kotisivulla, ellei niitä ole erikseen piilotettu. Tehtäviin voi myöskin edelleen vastata.

Piilottaminen tapahtuu klikkaamalla ryhmän ratasvalikkoa kotisivulla ja valitsemalla sieltä "Piilota". Vastaavasti ryhmän voi palauttaa kotisivun näkymään klikkaamalla piilotetut ryhmät -näkymässä ratasvalikosta "Palauta".


Ryhmän etusivu

Klikkaamalla käyttöönotetun oppimateriaalin laattaa, pääset ryhmän etusivulle. Etusivulla voit muokata ryhmän tietoja ja sisällysluetteloa.

 • Lataa pdf-napista saat ladattua koneellesi pdf-tiedoston oppimateriaalista. Voit valita, näkyykö pdf-tiedostossa sisällön lisäksi tehtävät, opettajan opas, sisällysluettelo, lisätietolaatikot, upotetut sisällöt ja kuvat.

Sivun yläpalkki

Sivun yläpalkki on näkyvillä aina, riippumatta siitä, missä osassa oppimateriaalia olet.

 • Ryhmän nimi on aina näkyvissä ja siitä pääset ryhmän etusivulle.

 • Tehtävät-nappi on oikotie Tehtävät-sivulle, josta löydät kaikki antamasi tehtävät.

 • Opiskelijat-nappi on oikotie käyttäjälistaan, josta löydät ryhmäsi opiskelijat ja myös mahdolliset toiset opettajat.

 • Arviointi-valikosta pääset kattavasti eri arviointitietoon, kuten tehtäviin ja kokonaisedistymisen seurantaan.

 • Kokeet-valikosta voit luoda uusia kokeita tai tarkastella ja arvioida jo menneitä kokeita. Näet siellä myös koetehtäväpankin, josta löytyy kaikki oppimateriaalin koetehtävät sekä oman koetehtäväpankin, jonne voit tallentaa omia koetehtäviä.

 • Kaikki muistiinpanot -valikosta näet eri lukuihin tekemäsi muistiinpanot sekä alleviivaukset ja niihin luodut kommentit.

 • Keskustelut-sivu näyttää kaikki ryhmän keskustelut kootusti.

 • Hakutoiminnolla voit etsiä tietoa sisällöistä, tehtävistä tai muistiosta. (TULOSSA).

Ilmoitustaulu ja ryhmän perustiedot

 • Ilmoitustaululla voi esimerkiksi julkaista aikatauluja tai linkkejä videotapaamisiin. Voit lisätä sinne myös ryhmän arviointitiedot.

 • Ryhmän asetuksista voit määritellä mm. arvioinnin painotukset, tehtävien vastausten näkyvyyden. Lisätietoja ilmoitustaulun ja asetusten muokkaamisesta löydät tästä artikkelista.


Sisällysluettelo

Sisällysluettelo näkyy aina ryhmän etusivulla oikeassa reunassa ja valikon kautta sinne pääsee myös vasemman yläkulman ikonia klikkaamalla:

Saat sisällysluettelon myös pysymään vasemmassa reunassa klikkaamalla "nastaa" sisällysluettelon oikeassa yläkulmassa:


Sisältösivut

Pääset liikkumaan sivulta toiselle vasemmalla ylhäällä olevien nuolinappien avulla. Sisältösivut rakentuvat yhdestä tai kahdesta palstasta käyttäjän valinnan mukaan. Kahden palstan ratkaisussa sisällöt näkyvät aina vasemmalla palstalla ja oikealle palstalle voi valita näkyviin tavoitteet, tehtävät, itsearvioinnin, muistion, keskustelut ja opettajalla myös opettajan oppaan. Kielissä oikealle voi usein valita myös luvun sanastot.

Voit valita oikean palkin elementit (esim. tehtävät tai muistion) näkymään koko ruudun näkymässä. Rastista saat suljettua oikean palkin elementit pois näkyvistä niin, että voit keskittyä pelkkien sisältöjen lukemiseen.


Kun käytät sisältöjä, voit valita kolmen eri tilan välillä: lukutila, merkintätila tai kuuntelutila. Löydät yläpalkista napin, jolla voit valita tilan. Tilan valinta on teknisistä syistä tarpeen. Kuuntelun tekstin näyttö ja merkintätyökalun käyttö voivat aiheuttaa samanaikaisesti käytettynä ongelmia. Valitse napista, haluatko pelkästään lukea, myös merkitä vai kuunnella sisältöjä.


Eriyttävät sisällöt ja lisätiedot

Sisällöistä löytyy usein avautuvia lisätietolaatikoita sekä informaatiota esittäviä värillisiä laatikoita (kuvassa yhteenveto-laatikko). Sisällön alaosassa löytyy mahdollisuus lisätä opettajan omaa sisältöä joko kaikille ryhmille, jotka käyttävät samaa oppimateriaalia (Opettajan oma sisältö) tai vain kyseiselle ryhmälle (Ryhmän yhteinen sisältö).

Löysitkö etsimäsi vastauksen?